Le Raisin et l'Ange

Om

Egendomen och vineriet hittar vi vid Mas de la Bégude i Ibie-dalen, beläget i södra delen av Ardèche omsluten av berg. Slingriga vägar leder fram till Antonin Azzonis fristad här på jorden. Idag har Antonin har tagit över efter sin far Gilles som etablerade vineriet 1983. Idag har han ca 6 ha och arbetar med olika druvsorter; Syrah, Grenache och Viognier, men vi hittar även Merlot, Gamay, Alicante, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc och Chardonnay. De är medlemmar av ‘l’Association des vins naturels = AVN’, en grupp som samarbetar om att försöka få fler och fler att ställa om till att odla och göra naturliga viner. I och runt vingårdarna har de även planterat korn, fruktträd och andra växter som bidrar till en större mångfald och mer organiskt material i den annars karga kalksten och lerjorden som rankorna växer i här.

Antonin Azzoni
Gård med traktor och personer som tillverkar vin

Vinerna görs för att släcka törsten och njuta av livet! (SKÅL!) De har en ‘hands off approach’, vilket innebär att vinerna jäser med naturlig jäst, ingen filtrering, klarning eller tillsatt svavel. Källaren är byggt så att man kan förflytta musten/vinerna i vineriet med hjälp av den naturliga gravitationen. Ofta används kolsyrejäsning, mellan 8 dagar upp till 15 dagar, för att åstadkomma friska och fruktiga viner som dricks perfekt under den varma Ardechois-solen.

Direkt översatt betyder ‘Le Raisin et l’Ange’ ungefär ‘Druvan och ängelen’ = precis vad som avbildas på etiketterna!

Utsikt över vinodling med berg i bakgrunden
Flera personer tillverkar vin för hand

Våra viner