Arnaud Combier

Om

Arnaud Combier studerade "viti" i Beaune och gjorde sin debut hos Philippe på Domaine Valette i Mâconnais, som han fortfarande är mycket nära. 1998 bestämde han sig för att ta över sin farfars domaine i Bourgogne och använde sin erfarenhet att göra vin med minimalt handpåslag. I över 10 år gjorde han rika och levande vita viner från området. Efter hans farfars död valde dock andra i familjen att ta tillbaka egendomen och Arnaud började istället konvertera vingårdar i Beaujolais till ekologisk odling. Dessa viner är från hans eget projekt där han främst hyr vingårdar eller köper hela skördar i framförallt Beaujolais men även i Languedoc.

Vinerna han gör idag är gjorda med minimal intervention och utan tillsats av svavel under vinifieringen. Generellt sett anpassar Arnaud ständigt sina tekniker för att göra viner med mycket friskhet och personlighet som möjligt. Även om vinerna är omanipulerade, är de rena, precisa och åt det burgundiska i sitt uttryck. Det är uppenbart att Arnaud är en extremt erfaren vinmakare och att han vet vad han gör i källaren.

Arnaud Combier

Våra viner

Vinflaska Arnaud Combier Blanc-Sain

Arnaud Combier Blanc-Sain

  • Druvsort:Chardonnay
  • Om vinet:Druvorna kommer från en god vän till Arnaud, Pézenas i Languedoc. Vinet tillverkas i Beaujolais. Rankorna växer i lera och kalksten.
  • Skördas för hand. Pressas direkt och jäser samt lagrar på neutrala fat och ståltank. Buteljeras sedan utan klarning eller filtrering, med en liten tillsats av svavel. ‘Blanc-Sain’ betyder översatt ‘friskt vitt’.
Vinflaska Arnaud Combier Vents Contraires Soreli

Arnaud Combier Vents Contraires Soreli

  • Druvsort:100 % Soreli, en klon mellan Tocai Friulano & Kozma 20-3 som togs fram i början på 2000-talet i Veneto, Italien.
  • Om vinet: Unga vinstockar som växer i leriga sandjordar. Detta är en naturligt resistent druvsort som tillåter vinodling utan någon kemisk behandling och är frosttålig vilken är bra i tider av ojämna väderomslag. En väg att gå med tanke på nya klimatutmaningar.
  • Druvorna avstjälkas och jäser i betongkar med skalen försiktigt under 15 dagar. Vinet vilar vidare i delvis ståltank och delvis använda fat innan buteljering.
Vinflaska  Arnaud Combier Premiéres Gouttes

Arnaud Combier Premiéres Gouttes

  • Druvsort: 100 % Gamay
  • Om vinet: Druvorna växer i granitjord i lilla byn Lancié (där även vineriet ligger) inte långt från Villié-Morgon.
  • Druvorna jäser med maceration carbonique på tank och vilar sen vidare på tank kring 9 mån innan buteljering. Premières Gouttes betyder ‘de första dropparna’ och är också det första vinet han gjorde.
Vinflaska Arnaud Combier Chiroubles

Arnaud Combier Chiroubles

  • Druvsort: 100 % Gamay
  • Om vinet: Gamay växer i rosa granitjord, från en av Cru-byarna = Chirouble som ligger i de centrala delarna av Beaujolais.
  • Jäser maceration carbonique på tank och vilar sen i ekfat på jästfällningen.
Vinflaska Fleurie

Arnaud Combier Fleurie

  • Druvsort: 100 % Gamay
  • Om vinet:Druvorna kommer från en liten plott i Fleurie och rankorna växer i rosa granitjord här.
  • Jäser maceration carbonique på tank och vilar sen i ekfat på den fina jästfällningen.