Josep i Pau

Om

Familjen Mirs historia som druvodlare i Katalonien sträcker sig många århundraden tillbaka, det tidigaste dokumentet som nämner deras vinodling daterar September 1474. 1979 startade Josep, nu 17:e generation i familjen, att tillverka eget vin under egen etikett och var därigenom med och startade en rörelse för högre kvalitet och hantverksmässiga odlarviner som reflekterar de olika vingårdarna och den unika stilen för regionen.

Idag är Joseps son Pau med och tillsammans driver de kvalitetsarbetet vidare.Egendomarna är planterad med Xarel-lo, Macabeu, Merlot, Cabernet Sauvignon och Garnatxa Blanca. 2019 släppte Josep och Pau för första gången två semi-degorgerade brut natures (Escumós på Castellan, de får inte kalla sina viner för Cava pga av DO-regleringar).

Porträtt på en man

Våra viner

Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

Una Volta

  • Druvsort: Maccabeu & Parellada
  • Om vinet: Ekologisk odling. Vingårdarna ligger mellan bergen i Subirats och Noyafloden nära Sant Sadurní d'Anoia, och jordmånen består av lera i flodområdet och mer kalk uppåt bergen, där de äldsta stockarna Xarel·lo växer. Vid tidpunkten för degorgeringen avlägsnas endast det grova sedimentet men låter det fina sedimentet vara kvar i flaskan. Detta ger vinerna en liten slöja och jästen skyddar vinerna från oxidering samtidigt som de bidrar med härlig komplexitet till krispigheten i vinerna. Vinet lagras i 15 månader i flaskan på sin jästfällning innan det släpps till försäljning.
Läs mer i faktabladet
Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

Bombolles

  • Druvsort: Chardonnay & Pinot Noir
  • Om vinet: Manuell skörd i 10 kg korgar. Försiktigt pressat och jäst utan tillsättning av jäst på ekfat. Samtliga lägen vinifieras separat och lagras normalt sett ca 18 månader med sin jästfällning på ekfat varav ca 20% nya. Därefter blandas dem och ligger ytterligare 2 månader på tank.
Läs mer i faktabladet