Pattes Loup Chablis

Om

Thomas Pico tillhör den nya generationen vinmakare i Chablis. När han återvände hem efter några års jobb i Côte de Nuits ärvde han ett par hektar vingård från sin farfar, och starten på hans eget projekt var igång. I minst 10 år har Thomas kallats ‘rising star’ i Chablis, men nu är det nog dags att räkna honom som en av de etablerade, bland de främsta i området.

Idag odlar han drygt 20 hektar ekologiskt, efter att ha tagit över markerna från familjeegendomen. Odlingarna är certifierade ekologiskt sedan 2008. En sak som skiljer Thomas viner från andra i området (förutom att hans vingårdar odlas giftfritt och tillhör de knappa 5% i Chablis som gör så!) är att dom lagras lite längre innan dom släpps. Chablis ‘Village’ t ex vilar ca 18 månader innan det buteljeras.

Pico i en källare vid en vintunna
Närbild på en mans ansikte

Våra viner

Vinflaska med etikett.

AOC Chablis

  • Druvsort: 100 % Chardonnay
  • Vinifikation: Manuell skörd. Ingenting tillsatt, inget borttaget. Endast naturlig jäst. Jäst och sedan lagrat på 40 % betong-ägg samt resterande på tankar av rostfritt stål. Ingen klarning eller filtrering, endast en liten mängd svavel tillsatt precis innan buteljering.
Vinflaska med etikett.

1er Cru Les Vaillons

  • Druvsort: 100 % Chardonnay
  • Vinifikation: Manuell skörd. Ingenting tillsatt, inget borttaget. Endast naturlig jäst. Jäst och lagrat på 80 % gamla franska ekfat och 20 % betongägg i ca 12 mån innan det blandas och spenderar ytterligare ett år på tank. Ingen klarning eller filtrering, endast en liten mängd svavel tillsatt precis innan buteljering.
Vinflaska med etikett.

1er Cru Butteaux

  • Druvsort: 100 % Chardonnay
  • Vinifikation: Manuell skörd. Ingenting tillsatt, inget borttaget. Endast naturlig jäst. Jäst och lagrat på använda franska ekfat i ca 36 mån. Ingen klarning eller filtrering, endast en liten mängd svavel tillsatt precis innan buteljering.
Vinflaska med etikett.

1er Cru Beauregard

  • Druvsort: 100 % Chardonnay
  • Vinifikation: Manuell skörd. Ingenting tillsatt, inget borttaget. Endast naturlig jäst. Jäst och lagrat på använda franska ekfat i ca 36 månader. Ingen klarning eller filtrering, endast en liten mängd svavel tillsatt precis innan buteljering.
Vinflaska med etikett.

1er Cru Côte de Jouan

  • Druvsort: 100 % Chardonnay
  • Vinifikation: Manuell skörd. Endast naturlig jäst. Jäst och lagrat på gamla franska ekfat i ca 36 mån. Ingen klarning eller filtrering, endast en liten mängd svavel tillsatt precis innan buteljering.