Champagne Larmandier-Bernier

Om

Pierre tillsammans med sin familj kultiverar samtliga vingårdar biodynamiskt. De förfogar idag över 15 ha utspritt över ett flertal olika lägen. De olika lägena ligger i sin tur i premier cru-byn Vertus, där vineriet finns, och resten fördelat över grand-cru byarna Cramant, Chouilly, Oger and Avize. Ca 90 % är planterat med Chardonnay och resterande 10 % är Pinot Noir. Man gör idag 6 champagner; 5 st Blanc de Blancs och 1 rosé de saignée, gjort uteslutande på Pinot Noir. Även ett fåtal flaskor stilla rött vin av Pinot Noir.

Mindre än 1 % av vingårdarna i Champagne odlas ekologiskt. Pierre & Sophie samt sonen Arthur som numera är delaktig i familjeföretaget tillhör den lilla skara som jobbat så i över 20 år. Vinifikationen är traditionell, med långa jäsningar i stora gamla fat från Stockinger (ej barrique!) och en del i betong, för att inte få smak av ek i vinerna. Allt sker utan tillsatser fram till buteljering då de använder en mindre dos SO2.

Man står vid en vintunna
Druvklase

Våra viner