Azienda Agricola KOI

Om

Azienda Agricola KOI hittar vi i Valsamoggia ca en halvtimme med bil rakt västerut från Bologna i Emilia-Romagna. Vinmakaren bakom, Flavio Restani, började göra bubblor 2018 från olika vingårdar, tot ca 3,5 ha, kring Modena och Bologna. Här används en gammal traditionell uppbindnings teknik som kallas ‘Bellussi’ på ca 2 meter. Perfekt för det fuktiga klimatet kring Colli Bolgonese och för att nå full mognad på druvorna. Uppbindingen av rankorna kräver att allt arbete med dem måste göras för hand (över ens huvud). Han arbetar gärna med bio-metoder och sedan andra skörden helt utan svavel!

Flavio döpte sitt vineri till Koi, det japanska namnet för karp. Varför? En äldre släkting hade en sjö där man kunde fiska just karp, plus att han verkligen gillar den japanska kulturen där fisken har hög status.

Azienda Agricola KOI vingården
Flavio Restani