Apolinaire

Om

Fröet till Apolinaire såddes när de själva letade efter ett riktigt gott alkoholfritt alternativ till maten. Något smakrikt och samtidigt miljövänligt hittade vi aldrig. Så istället bestämde vi oss för att göra vår egen dryck. Vägen till färdig produkt har betytt många långa timmar vid skissblocket. Under åren har vi lärt oss att älska musthantverket. Och även om vi har kommit att bli nördiga på området är vi samtidigt ödmjuka inför att hela tiden lära oss mer av naturen.

Apolinaire bryr oss om varifrån varenda centiliter kommer ifrån. Att använda ekologiska råvaror är en självklarhet för oss. Inte bara för att det är skonsammare mot miljön, smakerna blir också bättre och mer intensiva. Dessutom slipper alla inblandade (och du som är törstig) utsättas för besprutning- och konserveringsmedel.

För att göra det på rätt sätt från start vände vi oss till Sveriges Lantbruksuniversitet och deras institution för växtförädling utanför Kristianstad. Där ligger Balsgård och Centrum för Innovativa Drycker som hjälper att lägga grunden för dryckerna. Med utrustning, kunskap och råd tog de reda på allt vi behövde för att kunna ta vara på allt hälsosamt som finns i frukt och bär, för att sedan tappa det på flaska.

Balsgård har funnits ända sedan 1942, då institutet startades med inriktningen växtförädling av frukt och bär. Som grund för växtförädlingsverksamheten och den genetiska forskningen finns här Nordens största samling med olika sorter av frukter och bär. Vid Balsgårdfoodtech kan både forskare och företag få hjälp med att tillverka goda och hälsosamma drycker.

Apolinaire äpplen Apolinaire flaskor