Hacienda La Parrilla

Om

Hacienda La Parrilla

El Pinto Palomino är ett samarbete mellan Les Caves de Pyrène (en engelsk vinimportör som vi är kompisar med!) och Hacienda La Parrilla i södra Spanien. Tanken bakom detta projekt är att skapa ett prisvärt vin från hållbart odlade druvor, så naturligt som möjligt och med en tydlig terroir känsla.

Vingårdarna på ca 17 ha är en del av en del av en mycket större egendom (tot 400 ha) i San José del Valle, 35 km sydost om Jerez i inlandet, beläget i vacker natur nära Sierra de Cádiz. Marken ägs av bröderna Rebuelta González som byggde själva vineriet i en före detta olivkvarn från 1881. De arbetar med ekologiska och biodynamiska principer. Här växer rankorna i den typiska rena albariza jorden, en kalkrik jordmån som är mycket bra på att hålla fukt under den varma delen av året. I de sluttande vingårdarna hittar vi även gamla olivträd, betesmark (där Iberico-grisar strövar fritt) och andra grödor.

3 män på vingård
Vintunnor

Les Caves de Pyrène grundades av Eric Nairoo på 80-talet som även gör vin tillsammans med Anna Martens bakom etiketten Vino di Anna på Etna, Sicilien. När han flyttade från Frankrike till England var han tidig med att importera naturliga viner till landet, och fortsätter i samma anda idag.

Vy över vingården

Våra viner