Julien Renard

Winningen, Mosel, Tyskland

Om

När det kommer till ‘low-intervention’ viner spelar Julien i Champions League. Son till ett fransk-tysk par växte han upp i norra Tyskland och började sin karriär som skådespelsförfattare. 2014 skolade han om och hans resa började med praktik hos Heiner Maleton i Oppenheim, Rhen-Hessen. Vidare utbildade han sig till vinmakare i Mosel och arbetade parallellt hos Heymann-Löwenstein i Winningen. Här fick han möjlighet att lära känna de bästa vingårdarna kring Terrassen Mosel. Efter ett tag började han arbeta för Weingut Knebel. Här lärde han sig ekologiskt jordbruk, de branta sluttningar och odling av Riesling. Vid sidan av sitt jobb hos familjen Knebel började han hyra lite små vingårdar och ett litet garage i byn som han gjort om till sitt vineri.

Tillsammans med hans kompis Matthias Knebel, aka Knebelbrüder (som du också hittar i vår portfölj), började de fundera över nästa steg och resten är nu historia. Idag gör han vin i liten skala (0,7 ha tot) och önskar att göra dem så transparenta och naturliga som möjligt. Han är lite av en rebell som önskar att pressa ut de absolut bästa vinerna av druvorna han odlar! Hans fokus ligger på två druvsorter; Müller-Thurgau och förstås Riesling. Vingårdarna ligger utspridda kring Winningen och Göttchesberg är flaggskeppet i hans portfölj där man hittar de äldsta rankorna. 2018 är hans första årgång.

Ett kyrkofönster med färger och mönster.
Man med långt mörkt hår.

Våra viner