Evinate

Om

Envinate* är ett samarbete mellan 4 vinmakare som träffades när de läste oenologutbildning i Alicante. Roberto Sanatana (Teneriffa), Alfonso Torrente (Ribera Sacra), Laura Ramos  & José Martinez (Alamansa + Extremadura). Deras viner präglas av naturligt jordbruk och en stor passion för regionala druvsorter.

Projektet med stor förkärlek för viner med tydliga influenser från Atlanten har pågått sedan 2008.   Ofta arbetar de med extremt gamla eller svårtillgängliga vingårdar. Alla Envinates viner präglas av en lätthet och elegans som vi kanske inte förknippat spanska viner med tidigare. Filosofin är enkel; låt alla vingårdar få visa och uttrycka sig i det färdiga vinet genom att använda sig av gammaldags och naturligt jordbruk samt vinmaknings- metoder.

*Envinate betyder ’vina ner dig’.

Fyra män som ler mot kameran, svartvit bild

Våra viner

Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

'Albahra'

  • Druvsort: 70 % Garnacha Tintorera*, 30 % Moravia Agria
  • Om vinet: Alamansa. 25 år gamla bushvines på 800 m höjd. En del avstjälkat och en del hela klasar jäser utan tillsatser med försiktig pigeage. Lagrat 7 månader på betongtank.

    Albahra betyder litet hav på Castilian, är uppkallad till vingårdsområdet i Alamansa regionen, nära Albacete, belägen vid sydöstra spetsen av Castilla-La-Mancha. *Alicante Bouschet.