Evínate

Om

Envínate* är ett samarbete mellan 4 vinmakare som träffades när de läste oenologutbildning i Alicante. Roberto Sanatana (Teneriffa), Alfonso Torrente (Ríbera Sacra), Laura Ramos  & José Martinez (Alamansa + Extremadura). Deras viner präglas av naturligt jordbruk och en stor passion för regionala druvsorter.

Projektet med stor förkärlek för viner med tydliga influenser från Atlanten har pågått sedan 2008.   Ofta arbetar de med extremt gamla eller svårtillgängliga vingårdar. Alla Envínates viner präglas av en lätthet och elegans som vi kanske inte förknippat spanska viner med tidigare. Filosofin är enkel; låt alla vingårdar få visa och uttrycka sig i det färdiga vinet genom att använda sig av gammaldags och naturligt jordbruk samt vinmaknings- metoder.

*Envínate betyder ’vina ner dig’.

Fyra män som ler mot kameran, svartvit bild

Våra viner

Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

Lousas 'Vinos de Aldea'

  • Druvsort: 100 % Mencia
  • Om vinet: +60 år gamla bush vines i Ríbeira Sacra. Druvor från flera olika små vingårdar. Jäst i hela klasar i betongtank. Lagrat 11 månader på gamla, både större och mindre ekfat. Buteljerat utan klarning eller filtrering men med lite SO2.
Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

Lousas 'Parcela Seoane'

  • Druvsort: 95 % Mencia 5 % Merenzao & Alicante Bousche
  • Om vinet: En liten vingård med +60 år gamla bush vines i Ríbeira Sacra. Jäst i hela klasar i betongtank under 21 dagar. Lagrat 11 månader på gamla, franska 500-liters ekfat. Buteljerat utan klarning eller filtrering men med lite SO2.
Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

Lousas 'Camino Novo'

  • Druvsort: 90 % Mencia 10 % Alicante Bouschet
  • Om vinet: En liten vingård med +70 år gamla bush vines i Ríbeira Sacra. Jäst i hela klasar i betongtank under 21 dagar. Lagrat 11 månader på ett gammalt franskt 500-liters ekfat. Buteljerat utan klarning eller filtrering men med lite SO2. Produktion; ett fat = ca 650 flaskor.