Om
Söner till Fred Knebel har Chris & Alex växt upp med Riesling och Mosel i blodet. I de karga sluttningarna i Terrassenmosel har familjen Knebel engagerat sig i vinodling sedan 1642 och är nu 12:e generationen att göra det. 1987 skapades nuvarande form av pappa Fred och idag odlar bröderna 5,5 hektar kring byn Winningen. Odlingarna sköts naturligt utan kemisk besprutning och istället arbetas marken mekaniskt, för hand.
All frukt skördas även den för hand och selekteras noga och jäser sedan (ibland med skalkontakt) utan några som helst tillsatser eller temperaturkontroll. Vinerna lagras sedan på jästfällningen i ståltank eller ekfat. Den första årgången som bröderna gjorde av sitt eget projekt vid sidan av familjeegendomen var 2018. Idag följer bröderna sina förfäders fotspår med passion och hjärta samtidigt som de har den nya generationens mod att välja nya vägar (minimera användning av svavel, odla eko osv). De odlar marken och gör vin med ett enormt engagemang och hängivenhet till allt de gör!