Vale da Capucha

Om

Pedro är fjärde generationens vinodlare strax utanför Lissabon, bara några kilometer från Atlanten. Den unga vinbonden har lagt om vingårdarna till ekologisk odling (certifierad EKO- & Biodynamisk från årgång 2015) och gör viner utan några som helst tillsatser, förutom lite svavel vid behov. Han jobbar med de lokala gamla druvsorterna för området såsom Gouveio, Arinto och Alvarinho. Rena, mineraliska viner med en tydlig adress och prägel av det kustnära odlandet.

Svartvit bil på man

Våra viner

Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

Fossil

  • Druvsort: Arinto, Gouveio & Fernao Pires
  • Om vinet: Manuell skörd i små korgar. Försiktigt pressat och jäst utan tillsättning av jäst på tank. Inga ekfat. Buteljeras efter 6 månader på jästfällningen.
Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

Arinto 

  • Druvsort: 100% Arinto
  • Om vinet: Manuell skörd i små korgar. Försiktigt pressat och jäst utan tillsättning av jäst på tank. Inga ekfat. Buteljeras efter 9 månader på jästfällningen.
Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

Branco 

  • Druvsort: 80% Fernao Pires, 20% Arinto
  • Om vinet: Manuell skörd i små korgar. Försiktigt pressat och jäst utan tillsättning av jäst på tank. Inga ekfat. Buteljeras efter 9 månader på jästfällningen.
Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

Alvarinho 

  • Druvsort:100% Alvarinho
  • Om vinet: Manuell skörd i små korgar. Vinet har jäst med delvis skalkontakt under 3 veckor, sedan 20 månader på jästfällningen.