Om
Trinchero är en sedan länge hyllad vinproducent belägen i en anrik egendom
vid namn Agliano Terme. Egendomen byggdes i början av 1800-talet av Baronen
av Ornavasso, men köptes av bröderna Trinchero redan 1920.
Vinplanteringarna började då direkt men efter en del avbrott under andra
världskriget kunde man producera sin första flaska Barbera på plats 1952.
Ända sedan dess har Trinchero varit en specialist på Barbera. Bröderna
Renato och Ezio driver idag egendomen vidare och gör några av de högst
ansedda Barberavinerna i Italien. För många Barbaresco- och
Baroloproducenter är Barbera en andra sortens druva till bordsvinet och som
mycket sällan får den hanteringen den förtjänar. Man fokuserar ofta på att
hålla snittåldern låg i vingården och få höga skördeuttag, till skillnad
från Trinchero vars planteringar daterar tillbaka till 1920-talet och
skördeuttag är mycket låga. Här i Agliano Terme gör de mycket klassiska
viner som borgar för lång lagring.