Teobaldo Rivella

Om

Baldo är ett riktigt unikum. Och en inventarie i Barbaresco. Han gör, tillsammans med sin fru, endast ett vin från deras knappt 2 hektar lilla plätt i Montestefano, precis utanför byn Barbaresco. En liten del Dolcetto produceras då de har några rader, men är huvudsakligen för eget bruk.

Vinifiering och lagring sker i källaren under deras hus beläget precis ovanför vingården. Odlingen är ekologisk sedan generationer och de har aldrig haft en tanke på något annat. Här är det lite som att tiden har stannat. Och vinerna är lika fantastiska som alltid.

En man och en kvinna sitter vid ett bord och dricker vin

Våra viner

Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

Barbaresco 'Montestefano'

  • Druvsort: 100 % Nebbiolo
  • Om vinet: En mycket brant vingård bestående av vit kalksten och märgel. Stockarna är över 60 år gamla och ger naturligt en låg avkastning. Vinifieras utan tillsatser och lagras 2-3 år på gamla slavonska botti om 2000-liter. Baldo har endast tagit sticklingar av Nebbiolo lokalt, från gamla vingårdar och då främst sina egna och han har idag 2 olika kloner av Nebbiolo, Lampia och Michet. Båda är gamla, lågavkastande typer och inte de som de flesta större vinerier använder sig av.