Suertes del Marques

Om

Tenerife. Suertes del Marqués grundades 2006 av Jonatan Garcia Lima med familj.  De gör viner på inhemska, och i många fall okända utanför Teneriffa, druvsorter och som lämnar en stark känsla av sitt ursprung. En stor del av vinstockarna här är oympade och har växt i ett mer eller mindre vilt tillstånd under århundraden. Det här är otroliga viner, med en sällan skådad mineralitet från den vulkaniska jordmånen.

Vinodling

Våra viner

Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

Trenzado Blanco

  • Druvsort: 90 % Llistan Blanco 6% Pedro Ximénes samt 4% lokala druvsorter såsom Marmarjuelo, Gual, Vijariego Blanco, Verdello och Baboso
  • Om vinet: Vulkanisk jord. + 100 åriga stockar planterade i låg cordon, traditionellt för trakten på norra Teneriffa. En del (ca 40 %) jäses i hela klasar och en del pressas direkt. Allt blandas sen och jäser och lagras i 8 månader på gamla 500-liters ekfat.
Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

Vidonia 

  • Druvsort: 100 % Llistan Blanco
  • Om vinet: Vulkanisk jord. + 100 åriga stockar planterade i låg cordon- trenzado traditionellt för trakten på norra Teneriffa, 350-520 m över havet. Skördas för hand i 16 kgs korgar, hela klasar pressas o jäser på 500-liters fat. Lagras därefter i 10 månader på gamla 500-liters ekfat.
Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

El Lance 

  • Druvsort: En blandning av olika lokala druvsorter såsom Vijariego Negro, Tintilla, Listán Negro, Baboso Negro & Malvasia Rosada.
  • Om vinet: Vulkanisk jord. 10-100 år gamla stockar. Vinifierat utan tillsatser och lagrat på gamla franska ekfat om 500- och 228 liter.
Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

7 Fuentes 

  • Druvsort: Främst Llistan negro med en liten del Tintilla
  • Om vinet: Druvorna till 7 Fuentes kommer från 35 olika odlingslägen med en ålder på vinrankorna som spänner mellan 10 och 180 (!) år. Höjden över havet är allt ifrån 250 till 800 meter. Man förstår att det blir ett komplext vin! Jonatan gör många olika viner och alla görs i väldigt små mängder. I 7 Fuentes blandar han vin från mer eller mindre alla lägen. Varje vingårdsläge vinifieras separat och blandas precis före buteljering. Det här kräver såklart ett enormt jobb. Inte minst för att odlingslägena ibland är branta och svårtåtkomliga. Vinet jäser och lagras på en blandning av cement samt 500-liters gamla ekfat. Som vanligt så sker naturligtvis ingen kemisk besprutning eller tillsättning av jäst och tillsatsen av svavel är minimal. (Vi har ETT vin på fasta sortimentet & det är detta!).
Artikelnummer: 2763-01 
Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

Chibirique 

  • Druvsort: Listán Negro
  • Om vinet: Vulkanisk jord. 60-80 år gamla stockar. Vinifierat utan tillsatser och lagrat på gamla franska ekfat om 500- och 228 liter.