Sébastien Brunet

Om

Den unge vinodlaren Sebastien tog 2006 över hela ansvaret för familjeegendomen då hans far Michel mycket olyckligt gick bort i en olycka i vingården. Den lilla egendomen utanför byn Chancay har gått i arv i flera generationer. De har aldrig använt pesticider eller konstgödsel. Sebastien växte upp med den enkla uppfattningen om att vin ska odlas naturligt och vinifieras utan onödiga tillsatser eller manipulering. Sebastien gör uteslutande Vouvray. Stilla och mousserande produceras ungefär lika delar och mindre volymer halvsött och sött vin görs vissa år. Vinerna vinifieras separat efter terroir på den kalkrika Tuffeau och silex-jorden. Endast vild jäst används och vinerna lagras på gamla fat och tank.

En man sitter vid vintunnor

Våra viner

Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

Petillant 'Le Naturel'

  • Druvsort: 100 % Chenin Blanc
  • Om vinet: 30 år gamla stockar. Direkt pressat och jäst utan tillsättning av jäst på tank. Vinet buteljeras sedan och jäsningen avslutas på flaska och lagras sedan på jästfällningen ca 6 månader. Degorgeras några månader innan det släpps till försäljning.
Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

Vouvray 'Renaissance'

  • Druvsort: 100 % Chenin Blanc
  • Om vinet: +55 år gamla stockar planterade i kalksten- och lerjordar. Direkt pressat och jäst utan tillsättning av jäst på tank. Vinet buteljeras sedan efter ca 10 månaders lagring på tank, utan klarning eller filtrering men med en liten tillsats SO2.
Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

Vouvray 'Arpent'

  • Druvsort: 100 % Chenin Blanc
  • Om vinet: 30-50 år gamla stockar planterade i silex-rik jord. Direkt pressat och jäst utan tillsättning av jäst på tank. Vinet buteljeras sedan efter ca 10 månaders lagring på tank, utan klarning eller filtrering men med en liten tillsats SO2.
Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

Vouvray 'La Folie' Demi-sec

  • Druvsort: 100 % Chenin Blanc
  • Om vinet: +55 år gamla stockar planterade i kalksten- och lerjordar. Det här är en selektering av mycket mogna druvor från en vingård, vid namn 'La Folie'. Direkt pressat och jäst utan tillsättning av jäst på tank. Vinet buteljeras sedan efter ca 10 månaders lagring på tank, utan klarning eller filtrering men med en liten tillsats SO2.