Peter Veyder-Malberg är född och uppvuxen i Österrike. Efter många års jobb på inom formgivning och marknadsföring tog han steget och utbildade sig vid Napa Valley College for winemaking. Det följde han sedan upp med vidare utbildning i Schweiz samtidigt som han gjort skördar de följande åren hos Keller i Tyskland, Fattoria di Montemaggio i Toscana, på Nya Zeeland och tog därefter anställning som manager på Schlossweingut Grof Waldegg i Österrike. Där förblev han kvar till 2008 och konverterade egendomen till biodynamisk produktion från 2006.
Sedan 2008 står Peter Veyder-Malberg för sig själv. Han har under ett par år förvärvat några hektar av terrasserade vingårdar med gamla stockar runt om i Wachau. Peter har tagit som uppdrag att förvalta dessa vingårdar och producera ursprungstypiska viner som ger maximalt med uttryck för dess terroir.
All odling är ekologisk med vissa biodynamiska metoder. Vinerna pressas direkt och jäses utan tillsättning av jäst, enzymer eller svavel. Oftast i använda foudres, men ibland i ståltank. Vinerna klaras inte, men de flesta filtreras lätt innan buteljering och får en minimal tillsats av SO2.