Monte Dall' Ora

Om

Alessandra Zantedeschi och Carlo Venturini är paret bakom denna egendom i hjärtat av Valpolicella. Både är från vinodlarfamiljer men beslöt sig 1995 för att starta upp sina egna odlingar. När de tog över vinmarken var terasserna i mycket dåligt skick varför de började med en stor renovering.

Rankorna är antingen ’selection massale’ eller ympade på amerikanska stockar.

Egendomen består av 15 hektar fördelat på regionens klassiska druvsorter: corvina, corvinone, rondinella samt oseleta.  Sedan starten 1995 har de arbetat ekologiskt, & år 2006  beslöt paret sig för att övergå till biodynamisk odling. Jordmånen är unik på denna plats och består av limestone med ett lager av röd nyas. De första 15 metrarna är mycket mjuka och porösa vilket låter rötterna leta sig långt ner till nästa lager.

Våra viner

Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

Valpolicella Classico 'Saseti'

  • Druvsort: 40% Corvina, 30% Corvinone, 20% Rondinella, 10% Oseleta och Molinara
  • Om vinet: Druvorna kommer från 50 år gamla rankor som växer i pergola på kalkrika terrasserade jordar. Manuell skörd i 20 kg korgar. Direkt press och jäser i rostfri stål med den naturliga jästen. Lagras därefter på rostfri stål och cement. Vinet buteljeras utan filtrering med en liten tillsatts av svavel.
  • ’Saseti’ är namngivet efter de små stenarna som återfinns i den jordmånen här. På etiketten syns fem handavtryck, det är familjens händer: Carlo Benturini, hans fru Alessandra Zantedeschi och deras tre barn.
Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

Valpolicella Classico Superiore 'Camporenzo'

  • Druvsort: 40% Corvina, 30% Corvinone, 20% Rondinella, 10% Oseleta och Molinara
  • Om vinet: Druvorna kommer från vingårdsläget 'Camporenzo' som består av 3 hektar planterade i San Pietro precis bakom familjens hus. Rankor växer i pergola på sandig kalkrik mark . Manuell skörd i små korgar, druvorna krossas och placeras i använda små ekfat där de fottrampas en gång om dagen.
  • Musten jäser med den naturliga jästen och skalmaceration i  10-12 dagar innan vinet pressas. Lagras därefter i fyra månader på små använda ekfat. Vinet buteljeras utan filtrering med en liten tillsatts av svavel.