Om
Marcel Lapierre var i mitten av 1970-talet den man som gick tillbaka till det gamla sättet att kultivera vingårdarna utan besprutning och kemiska bekämpningsmedel, samt att göra sitt vin helt utan tillsatser. Tillsammans med Jules Chauvet och några andra började de ifrågasätta de kommersiella vinerna och varför allt skulle jäsa med samma fruktiga jäststammar. Vad Marcel förmodligen inte visste då var att detta blev starten på hela den franska rörelsen som idag kallas vin nature.
Odlingarna är ekologiska sedan 1970-talet. Vissa biodynamiska principer används ibland, men de är inte följare av denna rörelse. Mathieu har testat både och på en del vinmarker och har inte sett någon stor skillnad i deras klimat och förutsättningar. Man jäser alltid med maceration carbonique och, lite egensinnigt buteljeras vinet i två olika tappningar; helt ofiltrerat och osvavlat – ofiltrerat men med lite svavel. Detta för att olika kunder har olika förutsättningar. Det osvavlade vinet, vilket vi alltid tar hem till Sverige, bör hållas under 14 C. Lapierre producerar några av de största vinerna i Beaujolais med kraft, mineralitet, frukt och en struktur som i de flesta årgångar borgar för lagring.
Egendomen drivs idag av den bortgångna Marcels barn, Mathieu och Camille. De fortsätter hans arbete och utvecklar det. Vinerna blir bättre och bättre och Camille har nu tagit över en större del av ansvaret för källararbetet. Mathieu har ansvarat för det sedan 2003 men spenderar nu mer tid ute i odlingarna.