Om
Jean Foillard är kult. Han har gjort vin i Morgon sedan 1982. Han var tillsammans med Marcel Lapierre och Jean-Claude Chanudet, en av de första i Beaujolais med att odla naturligt och vinifiera i linje med hur deras vän och till viss del läromästare Jules Chauvet. Jean har sedan dess gjort sig ett namn i stora delar av vinvärlden. Det är ett namn som inger en enorm respekt hos andra vinodlare. Han har merparten av sina odlingar på Côte du Py strax utanför Villié-Morgon, men även en mindre del av ‘Corcelette’ som återkommer i små volymer varje år. Jean är lika fantastisk vinmakare som han är generös- som han är bra på att dricka. Och i Beaujolais är det inte dåligt. Där dricker man. Mycket.
Jean förvaltar idag drygt 15 hektar som han odlar ekologiskt sedan starten. Allt skördas för hand och vinifieras klassiskt för Beaujolais, med maceration carbonique. Vinerna lagras huvudsakligen i gamla Bourgognefat under ca 9-10 månader, och därefter i flaskan ytterligare 6 månader innan de släpps. Inga tillsatser används under vinifikationen och vinerna buteljeras utan klarning eller filtrering men med lite SO2.