Jauma Wines

Om

Jauma Wines (”Yaow-ma”) Drivs av James Erskin och tillsammans med Fiona Wood - som konsultar inom ekologisk odling. De odlar druvor i Basket Range, McLaren Vale, nära Adelaide i södra Australien. James har en bakgrund inom matlagning, sommelleri och är utbildad inom "Agricultural science specialising in soil chemistry."

Här växer Cabernet Franc, Grenache, Shiraz, Chenin Blanc and Gewürztraminer i en unik, uttrycksfull och kreativ stil från vingårdar i Seaview, Blewitt Springs, McLaren Vale och Clarendon. Allt skördas för hand och jäser med naturlig jäst och sedan 2015 kommer vinerna aldrig i kontakt med svavel.

Sedan 2016 buteljerar James's alla sina viner med kronkapsyl, oavsett om det är mousserande eller inte med inspiration från Japan & för att han tycker det känns lekfullt.

James  började sin resa som kock för att därefter intressera sig i för vin, och arbeta som sommelier.  2010 blev James bästa sommelieren i Australien (!!!) och träffade kort därefter på Tom Shobbrook och Anton van Klopper (Lucy Margaux).  James älskade Tom och Antons viner, framför allt för att de var fräscha och balanserade utan tillsatt syra (och all annan skit som är tillåtet i vin) som annars generellt var överrepresenterat i vinerna han hade smakat från Australien. De bestämde sig för att göra vin tillsammans och åka ut på en turné under namnet  "Natural Selection Theory" för att inspirera flera människor att dricka dessa viner utan tillsatser! De första vinerna de skapade tillsammans gjordes på damejeanne som sen målades vackra och såldes till glada entusiaster. Känslan var att om alla hjälps och och delar erfarenheter så kommer man så mycket längre här i livet!

Mer information kommer strax!

Fyra vinflaskor på rad