Om
Damien och Coralie Delecheneau, Montlouis-sur-Loire. En familjevingård som nu nått fjärde generationen vinmakare. Damien studerade oenelogi och vitikultur i Bordeaux, har jobbat på vinerier i Kalifornien & Sydafrika innan han återvände till Loire 2002 för att ta över arbetet på familjevingården.
Sedan 2008 är Coralie, Damiens fru, en del av familjen, företaget & allt som hör därtill.
De har ca 15 hektar planterade med chenin blanc, côt (malbec), gamay, cabernet franc & även en del grolleau. Vinerna är AOC Touraine Amboise & Montlouis sur Loire & ekologiskt certifierad. Damien är en riktig hands-on vinodlare som spenderar otroligt mycket tid ute i vingården. När vi tog en rundtur tillsammans med honon bevittnade vi hans enorma passion & nyfikenhet för allt vad gäller vingårdsarbete; från kloner till beskärning via en levande jordmån.
Damien blev 2016 hedrad som president i Montluis och genom hans brinnande entusiasm för appellationen är han med och utvecklar dess framtid. Han tillsammans med sina kollegor kom upp med den briljanta idéen att använda sig av helikoptrar för att cirkulera varmare luft & på så sätt hålla frosten borta. Istället för att riskera förlusten av kring 70-80% lyckades de 2017 med att rädda hela skörden.