Comando G.

Om

Comando G. står såklart för Comando G-arnacha. Extrema vingårdar i Sierra de Gredos några mil väster om Madrid. Fer och Dani gör båda vin på sitt eget håll i trakten, men med sitt projekt COMANDO G vill de utforska de mest svåråtkomliga vinmarkerna och de äldsta stockarna. Det är vingårdar belägna mellan 900 och 1200 meter över havet. Biodynamisk odling och plöjning med häst är faktorer som spelar in när de söker att uttrycka terroiren så mycket som möjligt. I vineriet används inga tillsatser och mycket försiktig extrahering ger eleganta viner med mycket mineral.

Vinflaska med etikett på.

Våra viner

Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

Bruja de Rozas

  • Druvsort: 100 % Garnacha
  • Om vinet: 50-80 år gamla stockar från två olika vingårdar. Hela klasar jäses med försiktig pigeage och därefter lagrat i stora neutrala fat om 2500-liter.
Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

Rozas 1er Cru

  • Druvsort: 100 % Garnacha
  • Om vinet: 50-80 år gamla stockar från två olika vingårdar. Hela klasar jäses med försiktig pigeage och därefter lagrat i 12 månader i stora gamla fat om 3000-4000 liter.
Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

Mataborricos 

  • Druvsort: Garnacha, Carinena & Listan prieto
  • Om vinet: Upp mot 100 år gamla stockar. Vinifierat i hela klasar utan tillsatser i tinajas. Buteljerat helt utan svavel.
Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

Tumba del Rey Moro

  • Druvsort: 100 % Garnacha
  • Om vinet: 80 åriga stockar i en liten vingård på en knapp hektar. Jäst spontant i öppet jäskar av trä, med lite försiktig pigeage med fötterna. Lagrat drygt 1 år på större gamla ekfat, foudres. Buteljerat utan klarning eller filtrering men med en liten tillsats SO2. Total produktion är ca 1000 flaskor / år.
Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

Las Umbrias 

  • Druvsort: 100 % Garnacha
  • Om vinet: 80 åriga stockar i en vingård med mager granitjord på drygt 1000 meters höjd. Jäst spontant i öppet jäskar av trä, med lite försiktig pigeage med fötterna. Lagrat 12 månader på större gamla ekfat, foudres. Buteljerat utan klarning eller filtrering men med en liten tillsats SO2. Total produktion är knappt 1000 flaskor / år.