Château Cambon

Om

I början av 1990-talet köpte Marie och Marcel Lapierre den närliggande egendomen Château Cambon, tillsammans med Jean-Claude Chanudet. Beläget mellan Morgon och Brouilly är det en något annan terroir är vad familjen Lapierre jobbat med under alla år i Villié-Morgon.

Marcel vinifierade vinerna fram till sin tragiska, alltför tidiga, bortgång, medan Marie sköter ruljansen på egendomen. Idag vinifieras vinerna av deras kollega sedan starten, Jean Claude “le Chat” Chanudet. Jean-Claude disponerar nu även delar av det som var Jules Chauvet’s vingård strax utanför Morgon. De druvorna är huvuddelen i “Cuvée du Chat”. Legendarisk vinmark från en legendarisk odlare.

Château är egentligen ett starkt ord när det gäller Cambon. Källaren och husen är mycket enkla och traditionella och boningshuset agerar kontor nu men skulle behövas lite handpåläggning om man skulle vilja bo där. Men vinmarkerna är desto bättre. Odlingarna är ekologiska sedan de tog över men är inte certifierade. Vinifikationen är klassisk Beaujolais. Maceration Carbonique och hela klasar används alltid, helt utan tillsatser förstås. Lagring sker i betongtankar samt en del stora gamla foudres.

Ägarna på vingården

Våra viner