Castello Conti

Om BOCA d.o.c.

De tre systrarna Elena, Anna och Paola Conti har tagit över familjeegendomen efter sin far, Ermanno. Tre systrar med enorm kompetens och respekt för traditionerna för vinerna, men med en uppfinningsrikedom och en framtidsvision! Ermanno Conti planterade 1971 en hektar i Boca DOC bestående av två små plotter intill varandra på kullarna utanför Maggiora. Det är huvudsakligen Nebbiolo men med några rader Vespolina samt Uva Rara (även kallad Bonarda). Vingårdarna är odlade helt utan kemiska bekämpningsmedel sedan dag ett och vinerna har alltid gjorts väldigt traditionellt, och så än idag.

De tre systrarna Conti poserar tillsammans
Bild från vinkällaren med en av systrarna

Boca DOC upptar blott 12 hektar totalt, spritt över 5 olika byar, där Maggiora anses vara de lättaste och mest eleganta. Systrarna Conti sköter idag egendomen själva där den årliga produktionen uppgår till ca 30 000 flaskor. Odlingen är ekologisk och vinifikationen väldigt traditionell. Lång maceration över 3-4 veckor med försiktig extrahering, och lagring i gamla stora fat av slavonsk ek. Vinifikationen är helt fri från tillsatser eller filtrering, och vissa cuvéer buteljeras då och då även helt utan svavel.

Vinrankor som vuxit på odling
Ett slott beläget vid skog

Våra viner

Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

BOCA d.o.c

  • Druvsort: 70 % Nebbiolo 25 % Vespolina 5 % Uva Rara
  • Om vinet: Gamla stockar, ca 50-70 år, odlas i lera och kalksten. Avstjälkas och jäses i öppna kar för att sedan pressas och lagras i gamla, stora, botti om ca 6000 liter. Vinerna lagras mer än de 3 år som är lagstadgat för BOCA doc.
  • Vi försöker alltid ha en eller flera årgångar tillgängliga, helst gamla. Det här är viner som kan lagras mycket, mycket länge.
Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

Nebbiolo 'FLORES

  • Druvsort: 100 % Nebbiolo
  • Om vinet: 30-50 år gamla stockar odlade i kalksten. Avstjälkas och jäses i öppna kar utan tillsatser, för att sedan pressas och lagras i gamla slavonska botti.
  • 'Flores' är en liten cuvée av helt osvavlad Nebbiolo, som de endast gör 2st mindre botti, ca 3000 flaskor årligen.