Arianna Occhipinti

Om

Född 1982 började Arianna sin saga i vinvärlden redan vid 16-års ålder när hon följde med sin farbror Giusto till Vinitaly. Det inspirerade henne att skriva in sig på Universitetet för vitikultur i Milano när hon fyllt 18.

2003 gjorde Arianna sin första årgång av sitt eget vin, då blott 21 år gammal. Sedan första dagen är odlingen helt naturlig, som det alltid varit. 17 hektar är planterat med vinrankor och runt 15ha är en blandning av olivträd, mandelträd, buskar, örter och cypresser.

Med förebilder som Josko Gravner, Dario Princic, Marcel Lapierre och Frank Cornelissen blev det en självklarhet för Arianna att göra vin på det sätt hon gör idag. Ekologisk odling (certifierad ECOCERT) och jäsning med naturlig jäst, lagring på gamla fat samt uteslutande av klarning, filtrering och endast små mängder svavel används.

"A wine crafted from sensitivity. For authentic experiences, nurtured through attentive gestures, profound listening, and boundless love."

Hand håller upp klase med vindruvor
Tre vinflaskor
Ariana som ler
Vinflaskan SP68

Våra viner

Vinflaska SP68 Bianco

SP68 Bianco

  • Druvsort: 60 % Muscat d’Alexandria & 40 % Albanello
  • Vinifikation:Manuell skörd i små korgar månadsskiftet sept/okt. Vinifieringen är enkel. Ingenting tillsätts och ingenting tas bort. Försiktig avstjälkning och maceration samt jäsning med skalen under 15 dagar utan tillsättning av jäst. Efter pressning lagras vinet 6 mån på betong. Buteljeras utan klarning eller filtrering med en mycket liten tillsats svavel.
Vinflaska Santa Margherita

Santa Margherita

  • Druvsort: 100 % Grillo
  • Vinifikation:Druvorna skördas för hand, sen pressas de och ligger en kort stund med skalen. Jäser sen (med naturlig jäst) på en blandning av cementankar och stora 25 hl ”bottis” av österrikisk ek där vinet även lagras 10 mån innan buteljering + tillslut 4 mån på flaska.
Vinflaska Santa Margherita

SP68 Rosso

  • Druvsort: 70 % Frappato & 30 % Nero d’Avola
  • Vinifikation:Manuell skörd i små korgar första veckan i oktober. Vinifieringen är enkel. Ingenting tillsätts och ingenting tas bort. Avstjälkning och maceration samt jäsning med skalen under 15 dagar utan tillsättning av jäst. Efter pressning lagras vinet 6 mån på betong. Buteljeras utan klarning eller filtrering med en mycket liten tillsats svavel.
Vinflaska Il Frappato

Il Frappato

  • Druvsort: 100 % Frappato
  • Vinifikation:Manuell skörd. Vinifikation utan tillsatser och lagring i stora botti och en del mindre ekfat om ca 500 liter under 12-14 månader. Buteljeras utan klarning eller filtrering.
Vinflaska Il Frappato

Siccagno

  • Druvsort: 100 % Nero d’Avola
  • Vinifikation:Manuell skörd i små korgar första veckan i oktober. Avstjälkning och maceration på cirka 20 dagar. Jäsning utan tillsättning av jäst. Efter pressning lagras vinet 16 månader på slavoniska fat om 2500-liter. Buteljeras utan klarning eller filtrering med en mycket liten tillsats svavel och ligger sedan 6 månader innan försäljning.
Vinflaskan Contrada Fossa di Lupo

Contrada Fossa di Lupo

  • Druvsort: 100 % Frappato di Vittoria
  • Vinifikation: Manuell skörd i små korgar första veckan i oktober. Vinifieringen är enkel. Ingenting tillsätts och ingenting tas bort. Avstjälkning och maceration på i snitt 20 dagar. Jäsning utan tillsättning av jäst. Efter pressning lagras vinet 14 månader på slavoniska fat om 2500-liter. Buteljeras utan klarning eller filtrering med en mycket liten tillsats svavel och ligger sedan 2 månader innan försäljning.
Vinflaskan Contrada Bombolieri

Contrada Bombolieri

  • Druvsort: 100 % Frappato di Vittoria
  • Vinifikation: Manuell skörd i små korgar första veckan i oktober. Vinifieringen är enkel. Ingenting tillsätts och ingenting tas bort. Avstjälkning och maceration på i snitt 20 dagar. Jäsning utan tillsättning av jäst. Efter pressning lagras vinet 14 månader på slavoniska fat om 2500-liter. Buteljeras utan klarning eller filtrering med en mycket liten tillsats svavel och ligger sedan 2 månader innan försäljning.
Vinflaskan Contrada Pettineo

Contrada Pettineo

  • Druvsort: 100 % Frappato di Vittoria
  • Vinifikation: Manuell skörd i små korgar första veckan i oktober. Vinifieringen är enkel. Ingenting tillsätts och ingenting tas bort. Avstjälkning och maceration på i snitt 20 dagar. Jäsning utan tillsättning av jäst. Efter pressning lagras vinet 14 månader på slavoniska fat om 2500-liter. Buteljeras utan klarning eller filtrering med en mycket liten tillsats svavel och ligger sedan 2 månader innan försäljning.
Vinflaska med Wine Trade på etiketten.

Grotte Alte

  • Druvsort: 50 % Nero d’Avola & 50 % Frappato di Vittoria
  • Vinifikation: Manuell skörd i små korgar de första 10 dagarna i oktober. Avstjälkning och maceration på cirka 30 dagar. Jäsning utan tillsättning av jäst. Efter pressning lagras vinet 48 mån på fransk ek. Buteljeras utan klarning eller filtrering med en mycket liten tillsats svavel och ligger sedan 6 månader innan försäljning.